Skip to main content

De verschillen tussen deze laders zitten hem voornamelijk in de vorm van de stekker. Elk toestel heeft een ander soort stekker nodig. Het is dus handig om te weten welk toestel jij hebt en wat voor soort oplader hierbij past. Dit zijn, in het kort, de verschillen tussen USB-C, micro USB, mini USB, lightning connectors en 30-pins kabels.

USB-C

Dit is de nieuwste soort oplader, deze is rond. De USB-C kabel kan op meerdere manieren in de telefoon. Daarnaast werkt deze kabel op basis van USB 3.0. Hierdoor kun je er ook laptops mee opladen en wordt het overdragen van beelden en bestanden een stuk sneller.

Micro USB

Dit is de kleinste oplader. Platter dan de mini USB en wordt door veel telefoons gebruikt. Er is maar één manier om de micro USB kabel in de telefoon te doen.

usb-kabel

usb-kabel

Mini USB

Ook wel de opvolger van de normale USB (welke USB-A genoemd wordt). Oudere telefoons willen dit soort lader nog weleens gebruiken, maar hij komt bijna niet meer voor. De mini USB is wat kleiner dan de normale USB en heeft de vorm van een trapeze. De mini USB past op één manier in de telefoon.

30-Pins

Hierboven stond al beschreven dat dit een lader is voor de oudere iPhones. Tot en met de iPhone 4 wordt er gebruikt gemaakt van deze 30-pins connector. De nieuwe lightning connector is een stuk groter dan deze 30pins connector.

Lightning connector

Zoals hierboven al genoemd is deze een stuk kleiner. Deze connector heeft 8 pinnen in plaats van 30 bij de 30-pins. De lightning connector heeft geen boven- of onderkant en kan op meerdere manieren in het toestel gestoken worden. Daarnaast kunnen alle Apple producten ermee opgeladen worden. Hij laadt dus niet alleen de iPhone op maar bijvoorbeeld ook een iPod of iPad.

Close Menu